Glutenvrije taart

Een taart maken is een leuke klus, maar als deze dan ook nog glutenvrij moet zijn vergt dat wel wat voorbereidingen. Gelukkig weet ik door de Coeliakie (glutenallergie) van mijn dochter Noa waar ik allemaal rekening mee moet houden. Alle ingrediƫnten die ik gebruik zijn gluten en evt lactose vrij. De werkomgeving wordt extra gepoetst en ik gebruik alleen nieuw geopende fondant en cake mix zodat kruisbesmetting niet mogelijk is. Daarnaast heb ik een aparte oven voor glutenvrije taarten. Ik begrijp hoe belangrijk hygiƫne is en ik maak deze taarten dan ook met heel veel zorg en heel veel liefde. En omdat ik uit ervaring weet dat glutenvrij eten en leven vaak al duur genoeg is, reken ik voor een glutenvrije taart de zelfde prijs als voor een normale taart.

Smaken en vulling

Ook bij een glutenvrije taart zijn er verschillende smaken cake en vulling mogelijk. Denk hierbij aan vanille cake, chocolade of red velvet cake. Vulling bestaat vaak uit jam, banketbakkersroom, slagroom al dan niet met verse vruchten of een bavarois. Hier vind je meer informatie over alle mogelijkheden. Helaas is er voor een lactose en noot-vrije taarten wat minder keus, maar ook dan is er nog een hoop mogelijk.