Er is erg veel keus in cake smaken en taartvulling. Taartvulling is de vulling die tussen de lagen van de taart komt. Het zijn 2 a 3 lagen afhankelijk van de hoogte van de taart. Veel van de onderstaande vullingen zijn ook gluten- of lactosevrij en als dat niet zo is, ga ik op zoek naar een recept om deze te maken.
Er is dus volop keus!
Ook wat betreft smaken cake. Denk bijvoorbeeld aan vanille, chocolade of red velvet. De afwerking van de taart kan met fondant of chocolade. Het is ook mogelijk om te kiezen voor afwerking met een laag cream cheese of een botercrème met een smaakje en eventueel een kleurtje. Dit laatste noemen we een naked cake.
Mogelijkheden voor de taartvulling
Fruitvulling, eventueel met vers fruit
Aardbeien, banaan, citroen, kersen, ananas, apple, peer, bosvruchten, mango.
Jam
Aardbeien jam, abrikozen jam, kersen jam, roosvice jam, frambozen jam, bosvruchten jam, gember jam, bramen jam.
Bavarois
Aardbeien, citroen, banaan, kersen, bosvruchten, mango, framboos, sinaasappel, vanille, advocaat, chocolade, hazelnoot, bitterkoekjes, salted caramel, stracciatella, tiramisu
Botercreme
Vanille, aardbeien, kersen, citroen, banaan, mango, bosvruchten, ananas, peer, chocolade, meringue
Banketbakkersroom
Slagroom, Zwitserse room, room met een extra smaakje of jam er op.
Staat jou favoriete taartvulling er niet tussen? Neem even contact op, dan kijk ik wat ik voor je kan betekenen.